Ja ha començat el Consell d’Infants i Adolescents del curs 2018-2019!


Aquest any, al Consell d’Infants i Adolescents de Castelló d’Empúries treballem un tema molt interessant, la PROMOCIÓ DE LA SALUT!

I què és la promoció de la salut? Molts dels nens i nenes del municipi també s’ho preguntaven i per això, en la primera sessió a l’aula que vam fer a inicis d’aquest mes amb els alumnes de 5è de Primària i 1r de Secundària, vam entendre entre jocs i activitats, que la promoció de la salut és aquell procés que permet a les persones incrementar el control sobre la seva salut per millorar-la.

El concepte de salut és molt ampli, com ho són les propostes que estan sorgint per part dels infants i adolescents del poble: activitat física, alimentació, emocions, esports, relacions socials… el que ens dona salut a les persones, són un conjunt de factors, tots igualment importants.

El passat dimecres 6 de març ens vam reunir en la primera trobada de representats d’aquest curs, on ens vàrem aplegar els i les representats d’aquest curs i també aquells i aquelles que ho van ser l’any passat i, que per tant, ara cursen 6è de Primària i 2n de Secundària, de manera que, la representació dels infants i els joves al Consell és més àmplia que mai!

En aquesta trobada, vam fer jocs i dinàmiques que permetéssin als nens i nenes conèixer-se entre tots plegats per anar escalfant motors, que hauran de prendre moltes decisions junts! Més tard, tot compartint un pica-pica de fruita, vam jugar al joc de taula Dixit, per així, comprendre les moltes interpretacions que es poden fer davant d’una mateixa situació i quines avantatges té la Democràcia, quan entre tots i totes, podem prendre les decisions conjuntament. Sembla que el joc els va agradar moltíssim!!

I la propera trobada…

La setmana que ve farem la segona sessió a l’aula i també, la segona trobada de representants al Convent de Santa Clara. Les dues sessions, aniran enfocades a començar a pensar quines propostes els agradaria fer als nens i nenes i als joves respecte la Promoció de la Salut a Castelló d’Empúries. Ben aviat rebreu més notícies nostres