Segona sessió a l’aula i segona Trobada de Representants

on
Això ja està en marxa!

Aquestes dues últimes setmanes hem dut a terme la segona sessió a les aules i la segona trobada de representants.

En les sessions a l’aula, amb tots els alumnes de 5è de Primària i els de 1r de Secundària, vam començar a pensar quines idees i propostes creien que eren necessaris al municipi i al seu entorn. I van sorgir moltes, moltes idees! I molt interessants!!

Prenent de referència activitats, xerrades i programes que s’estan duent a terme en altres municipis, sumat als propis interessos dels infants i els joves, hem obtingut un llistat enorme d’idees que els i les nostres representants, es van encarregar de perfilar i aprofundir.

En la segona trobada de representants, els nostres participants van tenir molta feina! Vam començar amb algunes dinàmiques i jocs que enfortissin l’esperit d’equip necessari per prendre les decisions que els esperaven més endavant.

Després, van participar en una activitat en què, per grups reduïts, anaven tractant els temes de major rellevància que s’havien parlat en les escoles i instituts i, van elaborar de forma concreta, propostes viables i realistes d’aquelles temàtiques. A més, ho vam fer tot picant una mica de fruita variada!

En acabar, vam debatre entre tots i totes, la rellevància dels temes tractats, en quins àmbits havien tractat aquestes temàtiques i també, quina repercussió personal i social tenien aquests temes en ells i elles. Realment, les aportacions que van fer van ser fantàstiques! Estem francament impressionats i impressionades amb l’equip que han fet.

Per últim, vam fer l’avaluació de la sessió. Creiem que en tot procés participatiu i associatiu, és important que els participants i les participants puguin fer un feedback amb la seva opinió respecte el funcionament de la sessió. I la veritat és que estem encantats amb els resultats i pel que sembla, ells i elles també.

Seguim avançant i, aquesta setmana que ve, ja comencem la tercera sessió a l’aula. Aquesta sessió és decisiva ja que és el moment en què, els alumnes i les alumnes, hauran de posicionar-se per a decidir quines propostes volen tirar endavant i per tant, volen que els seus representants, presentin al Ple de l’Ajuntament. Ben aviat rebreu notícies noves! SOM-HI!