Tercera sessió a les aules i nova trobada de representants

Després de molta feina en recollir i ordenar totes les propostes que nens, nenes i joves van escriure en la segona sessió a l’aula i que van perfilar en la segona trobada de represantants… hem fet les votacions d’aquells temes i propostes que durem al Ple.

Entre tots, fins a un total de 21 temes diferents com l’art, el càncer, els trastorns alimentaris, les xarxes socials, l’esport, el racisme, etc. Totes elles, d’alguna manera es relacionen amb la salut de l’alimentació, la salut en l’àmbit de l’activitat física i la salut emocional. I han estat 56 propostes d’aquests temes, el total d’opcions que els alumnes i les alumnes de 5è de Primària i 1r d’ESO de Castelló d’Empúries.

En la tercera trobada de representants, ens vam dedicar en profunditzar i reflexionar sobre aquells temes que més vots havien rebut en la darrera sessió a l’aula. Més enllà de les propostes que s’havien plantejat, ens vàrem preguntar la importància i interès dels temes entre infants i joves, l’impacte d’aquests en la societat, els tabús que s’hi podien trobar al voltant, etc.

I per fer-ho… vam treure a la llum, el costat més artístic de cada un. Per parelles o grups de tres, vam fer una representació en forma de dibuix, collage… d’un tema. Com es diu popularment, “una imatge val més que mil paraules”. Així doncs, us deixem aquí, el recull de les obres d’art dels nostres representants!

LGTBIQ
Alcohol i drogues
Videojocs
Bullying
Abusos sexuals
Racisme
Xarxes socials
Càncer
Art

Després que cada grup presentés la seva idea sobre cada un dels temes, vam debatre entre tots, què ens despertaven els dibuixos i collages dels companys/es i vam comentar entre tots les idees que anaven sorgint. La veritat, és que ens va faltar temps! Podríem fer un curs sencer amb el Consell d’Infants i Adolescents amb cada un dels temes que vam debatre.

Ara ja ens apropem a la quarta trobada de representants… en què haurem de preparar exactament com volem presentar les propostes al Ple de l’Ajuntament.

SOM-HI!