El Tema del curs 18-19

Aquest curs debatrem sobre… LA SALUT!

Aquest any ens hem fet el propòsit de treballar un tema molt important, necessari i complex. Concretament, hem volgut centrar-nos en la promoció de la salut, és a dir, aquell procés que permet a les persones incrementar el control sobre la seva salut per millorar-la. 

Però abans de començar a pensar propostes, és important que entenguem bé, què significa salut i a què ens podem referir quan parlem d’ella.

L’ESPORT I L’ACTIVITAT FÍSICA

En general, tots i totes som conscients que l’esport, és una pràctica que caldria que tothom tingués integrada en el seu dia a dia per afavorir un bon estat de salut. I hi ha moltes maneres de posar-ho en pràctica. Potser no és un esport olímpic… però treure a passejar el gos una hora diària, això també és activitat física! I quan nens i nenes juguen al mata-conills a l’hora del patí, també ho és! O organitzar una caminada/cursa en benefici d’una acció social, també ho és! Així, que obrim la imaginació per pensar què podríem millorar al nostre municipi i quins recursos necessitem.

l’alimentació saludable

El segon gran pilar de la salut. Ja ho diu la dita “som el que mengem“. Prendre consciència i adquirir hàbits d’alimentació saludable és bàsic per a tenir un bon estat de salut. Creieu que podem anar més enllà de conéixer la piràmide d’alimentació per a adquiri bon hàbits alimentaris? Els infants del poble, de ben segur, que tindran grans idees i propostes que ajudaran al municipi a ampliar horitzons respecte aquesta temàtica. De fet, qui millor que ells, que es troben en ple creixement per fer propostes que creguin que els resultaran interessants i funcionals?

gestió emocional i relacions socials

Cada vegada la societat és més conscient dels beneficis tant importants que ens aporta el benestar personal i social. El nostre estat d’ànim, l’autoestima i les relacions socials i afectives afavoreixen i permeten un estat de salut òptim. Com ens va dir una de les alumnes de 5è “de què serveix córrer curses i menjar molt bé, si no tens amics i estàs trist?”.

Tot i que cada cop, les famílies, les escoles i la societat en general és més conscient d’aquest fet, encara ens queda molta feina per fer! Els nens, nenes i joves, de ben segur podran aportar grans idees que ressonin en el seu dia a dia i els del seu entorn per generar una major sensibilitat i consciència al respecte.

La gestió emocional i les relacions socials, poden arribar a prendre un espectre molt ampli de possibilitats: trobades amb amics, actes culturals, música, entreteniment… Tenim tot un món per explorar!

Us convidem doncs, a xafardejar el nostre blog i veure com, pas a pas, evoluciona aquest projecte tan bonic i comencen a néixer idees i propostes. Som-hi!!!